Класификация на дамските обувки – сезонност и изборНищо не стои по-добре на жената от обувки на висок ток. Моделите създавани всеки нов сезон са така многообразни, че често можем да онемеем пред рафтовете в магазина. Чудейки се кое да вземете и как да имаме порения актуален чифт обувки, сега ви предлагаме сезонна класификация на моделите дамски обувки. В нея може да разгледате и сами да направите в подбора.

Има модели предназначена за конкретен случай, има модели за съответното облекло или повод. В избора им трябва да се подхожда с внимание и усет.

Видове дамски обувки, според сезона:

  • обувки за зима;
  • летни сандали и чехли;
  • боти и ботуши за есента;
  • пролетни обувки тип еспадрили и балеринки;
  • обувки извън всеки сезон. Такива могат да се носят всеки ден.
Зима. През зимата трябва да изберете обувки, които да ви предпазят от студа. С козина отвътре, с топла вложка. С гъста, стабилна, гумирана подметка за хлъзгави пътища. Може да се спрете на обувки, изработени от кожа или заместител на кожата. Тези обувки се справят със зимни препятствия, под формата на лед или сняг, вода. Те поддържат краката на топло, а визията модерна. Сред тях може да избирате боти, ботуши. Съчетавайте обувки с подходящите чанти.

Есента е запазила за жените две изненади под формата на обувки  Едните са за началото на есенния сезон, а другите за по-късните есенни студове. За периоди на силен дъжд са необходими гумени ботуши или обувки от водоустойчив материал. Подметката трябва да бъде пришита и висока.

Пролетта копира есента. И тя като сестра на есента предлага два типа обувки. Едните са, за да пазят краката на топло и сухо, а другите са за съвсем пролетните летни дни – отворени и красиви.

Лято - модата в дамски обувки за лятото напълно освобождава ходилата, от каквито и да е окови. Обувките са много отворени. Краката почиват в тях. Моделите осигуряват свободен достъп на кислород, които подобрява кожата, краката са свободни, лесни за придвижване. Такива обувки трябва да бъдат изработени от естествени материали: като бамбук, памук или лен.

Извън сезона. Преходните периоди са интересни с променящото се време. Тук трябва да изберете точните обувки за момента. Понякога натоварвания като киша, мокър сняг, студен дъжд са водещ фактор в избора.

И след конкретизиране на сезонността винаги ще има поне два чифта, от които отново да се колебаете кое е правилно да изберете.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте