Скъпо и просто – стилът на елитаСкъпата простота е най-високата част от изкуството на аранжиране.

Каква е основата на този стил?

Кои марки шият дрехи, които попадат в тази дефиниция?

И кой предпочита да се облича скъпо и скромно?


Ако някога сте се питали, защо е така опростен тоалетът на Първата Дама на САЩ, защо жената на президента или друга висша фигура се облича семпло, а не натрапчиво и провокативно, привличащо вниманието, то сега е време да разгърнем тайните около скъпата простота. 

Качеството на тъканта е първият показателите за скъпа материя: Тя съдържа здравина и якост, съставът й е чиста коприна или вълна. Не се замърсява. Ако се използва интензивно, платът бързо ще стане неизползваем.

Кройка - тя трябва да бъде проста, но съвършена, което ще гарантира безупречност на дрехите - недостатъците ще бъдат скрити, ще излязат на показ достойнствата. Перфектното скрояване създава впечатлението, че е направен специално за човека, който го носи. Всеки дизайнер има свои собствени тайни за постигането на такъв резултат, пазен по очевидни причини, в най-строга дискретност.

Аксесоари - стилът "скъпа простота" предполага минимален брой аксесоари. За скъпи и висококачествени дрехи стойността не бива да крещи, което е основната разлика с евтините дрехи.

При нестандартни неща, които имат ниска цена, се добавят някои подробности, отвличайки вниманието от дефектите. Копчета, ризи, цветя, мъниста, разпръснати камъни.

Хората, които искат да се обличат в стила на "скъпа простота" първо трябва да разберат кои марки в него работят. Сред известните марки са Ив Сен Лоран, Хермес, Макс Мара

Все по-често хората започват да се интересуват от такива неща, след като достигнат определен статут - социални или имуществени. Обикновено високопоставените хора не трябва да доказват своята стойност на света, демонстрирайки с изобилието от бижута и дрехи с етикети навън. И това е скромността, простотата, която най-добре говори за техния статут.

Показателни за това неща са, когато облечете скъпа рокля, вземете в ръцете ексклузивна чанта и се чувствате като кралица.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте