Плетените шапки

За плетените шапки – мода и необходимост

Плетените шапки, шалове, ръкавици и чанти – отново на мода!

Ръчно плетени шапки плетени шапки  

Съществуват аксесоари, които са се превърнали в символи на цели модни епохи. Добър пример за това е шапката. Без значение от сезона и времето навън – шапката е неизменна част от тоалета на почти всяка една жена. Могат да бъдат срещнати всякакви модели, изработени от различни материали- памук, кожа и др. Най-разпространените и достъпни обаче си остават уникалните и красиви плетени шапки.

През лятото са модерни плетени шапки с периферия, които да ни предпазват от вредното влияние на слънчевите лъчи. Те обикновено са изработени в светли и свежи цветове и са много добър завършек за летните дни или вечери.

Шапки В момента обаче са актуални обемните и топли плетени шапки, защото зимата чука на врата. Те придават царствен вид и могат да се превърнат в акцент и на най-семплото облекло. Топлите аксесоари могат да бъдат изработени от най различни прежди, като – ангорска, обикновена вълна или от памучна прежда. Също така има неизброим брой модели в различни стилове и форми. Елегантни, строги , весели и шантави с различни цветни елементи по тях. Ако се загледате в хората, когато вървите по улиците ще се изненадате, че можете да познаете характера им, в зависимост от това какви аксесоари носят.

Плетените аксесоари могат да се носят в комбинация с абсолютно всякакви типове дрехи, били те спортни или строго елегантни. Един добър плетен шал, например, винаги може да бъде един страхотен завършек на всекидневното ви облекло и едновременно с това на вечерния ви елегантен тоалет. Съществуват различни видове плетки. В момента колкото по-едро е изплетено едно нещо, толкова по-модерно е то. За това в повечето магазини срещаме огромни плетени шалове, които да могат  многократно да се увият около врата. Едрата плетка е актуална за аксесоарите, а ситната – за дрехите.

Хубавото на зимните аксесоари е, че са много достъпни, дори ако сте достатъчно сръчна, можете да изработите свои модели плетени шапки. Има много списания, в които можете да откриете нужната ви информация. Ако пък ви е писнало да носите шала си от миналата година, с лекота можете да добавите към плетката му нещо за да го освежите. Някое плетено цвете, например, би внесло свежест и цвят.

Ако пък искате да изпъкнете пред приятелките си, можете да потърсите модел за плетена чанта. Този аксесоар е не само практичен но и изключително модерен. Плетени чанти също могат да бъдат големи или малки, спортни или елегантни. Плетените аксесоари са по-скъпи от останалите , защото са изработени от по-скъпи материали и в повечето случаи са ръчно изработени.