10 причини да изберете коженото яке M-65Чували ли сте за коженото яке M-65 ? Първоначално представен от американската армия през 60-те години на миналия век, това е класически избор на връхни дрехи, които са идеални както за мъже, така и за жени. Известно още като Field Jacket, коженото яке M-65 е наследник на якето M-1951. Войниците в американската армия първоначално носели якета M-1943. През 50-те години те започнали да носят яке M-1951. След това американската армия въвела полевото яке M-65 през 60-те години, за да замени яке M-1951. Ето 10 причини да изберете коженото яке M-65.

#1) Много джобове

Коженото яке M-65 разполага с много джобове. При проектирането на оригиналното кожено яке M-65 през 60-те години на миналия век, армията на САЩ признава необходимостта от джобове. Кожените якета M-65, произведени и продавани днес, се предлагат в същите конфигурации на джобове. Повечето от тях имат поне четири джоба, включително два горни джоба на гърдите и два долни джоба. Можете да използвате тези джобове за носене на малки предмети или можете да ги използвате, за да поддържате ръцете си топли.

#2) Изключителна издръжливост

Не е нужно да се притеснявате, че коженото яке M-65 ще се поддаде на времето. Проектирано е с акцент върху здравината и издръжливостта. Дори и да го носите всеки ден, коженото яке няма да се развали. Благодарение на изключителната си издръжливост, ще предложи безброй години употреба. Неговите здрави и издръжливи свойства ще го предпазят от преждевременно износване, което води до по-дълъг живот от други, по-евтини якета.

#3) Конструкция от истинска кожа

Ако приемем, че закупите коженото яке M-65, то ще включва конструкция от истинска кожа. Изработена е изцяло от напа кожа. Кожата Напа, разбира се, е вид истинска кожа от висок клас, която получава своя съименник от Напа, Калифорния. Характеризира се с ултра фино зърно, което се проявява под формата на мека и еластична текстура. Кожата Napa не е просто обикновена кожа; това е един от най-висококачествените видове кожа на пазара. Можете да се убедите сами, като поръчате коженото яке M-65.

#4) Класически стил

За класически стил не търсете повече от коженото яке M-65. Отличава се със същия стил като този на типичното яке на американската армия през 60-те години на миналия век. Други видове кожени якета могат да имат по-модерен стил. Въпреки че няма нищо лошо в избора на модерен стил, те може да не издържат с времето. Някои модерни стилове може да избледнеят от популярност, като по този начин отстъпят място на нови модерни стилове. И дори тези нови модерни стилове също може да не издържат. Вместо да хвърляте заровете, можете да изберете кожено яке в класически стил като M-65.

#5) Цип и копчета

Друга причина да изберете коженото яке M-65 е да се възползвате както от цип, така и от копчета. Някои кожени якета имат цип отпред. Други кожени якета имат колона от копчета отпред. Коженото яке M-65 обаче има както цип, така и копчета отпред. Защо това има значение? С двата вида закопчалки предлага по-добра защита срещу студеното време в сравнение с традиционните кожени якета само с един тип закопчалка.

Ако навън е студено, можете да закопчаете предницата на коженото яке M-65. След това можете да закопчаете копчетата върху ципа. Използването на двата вида закопчалки ще ви помогне да заключите топлината на тялото си, така че да ви е по-топло и по-удобно, когато навън е студено.

#6) Сваляща се качулка

Както е показано на снимката по-горе, коженото яке M-65 разполага със сваляща се качулка. С качулка можете да сте спокойни, знаейки, че тя ще ви предпази от дъждовете. Ако навън вали, можете да дръпнете качулката на главата си. Като алтернатива, ако прогнозата изисква ясно и слънчево небе, можете да свалите качулката. Някои якета имат качулка, докато други не. Коженото яке M-65 се предлага със сваляща се качулка, което означава, че можете или да я държите закачена, или можете да я махнете.

#7) Лесна поддръжка

Ако ви е омръзнало постоянно да почиствате и да се грижите за якетата си, може да искате да инвестирате в коженото яке M-65. Това е яке, което не се нуждае от поддръжка. Със своята конструкция от истинска кожа — направено е от първокласна напа кожа — коженото яке M-65 е устойчиво на бръчки. Не е нужно да се притеснявате за бръчките, нито да го гладите или парите. Можете също да почистите коженото яке M-65 с помощта на влажна кърпа и малко мек препарат за съдове. Освен периодичното почистване на място, както и периодичното кондициониране, коженото яке M-65 не изисква никаква друга поддръжка.

#8) Предлага се с ватирана подплата

Коженото яке M-65 вече е невероятно топло. Въпреки това можете да го поръчате с ватирана подплата за още по-голяма защита срещу студеното време. Капитонираната подплата е точно това, което звучи: слой от ватиран материал, който е зашит във вътрешността на якето. Когато поръчвате коженото яке M-65, можете да изберете без подплата, нормална подплата или подплата Thinsilute Body Warmer.

#9) Интелигентна инвестиция

Коженото яке M-65 е умна инвестиция. Може да струва повече от други, по-евтини якета на пазара, но трябва да го гледате като инвестиция. Коженото яке M-65 предлага вечен стил и в комбинация с превъзходното му качество и издръжливост ще извлечете много полза от него. Вместо да купувате евтино яке, което в крайна сметка ще смените само година или две по-късно, похарчете допълнителните пари за висококачествено яке като коженото яке M-65.

#10) Удобно

И накрая, коженото яке M-65 е удобно. В края на краищата той първоначално е било предназначено за използване от войници в американската армия. Армията на САЩ признала необходимостта от функционално, но удобно яке, което всички нейни войници да могат да носят на полето. Това е довело до коженото яке M-65. Ако ви е писнало да носите неудобно яке, коженото яке M-65 може да е решението. Това е изключително универсално и удобно яке.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте