Кожени елеци: 6 функции, които трябва да вземете предвидКоженият елек е удобна и стилна алтернатива на коженото яке. Въпреки че и двете са класифицирани като кожени връхни дрехи, кожените елеци са без ръкави, докато кожените якета имат ръкави. Можете да носите кожени елеци през цялата година. Със своя дизайн без ръкави, няма да ви остави да се чувствате топли през пролетните и летните месеци.
Въпреки това има много различни видове кожени елеци. Когато пазарувате кожените елеци, трябва да обърнете голямо внимание на нейните характеристики. Някои от най-добрите характеристики, които трябва да имате предвид при кожените елеци, включват следното:

#1) Джобове

Много кожени елеци са проектирани с джобове. Можете да намерите джобовете отпред. В зависимост от конкретния стил, кожените елеци може да има от един до четири джоба отпред. Конфигурацията с два джоба е най-често срещаната. Кожените елеци често имат два джоба в долната част на предната част. Можете лесно да получите достъп до тези джобове, докато носите кожените елеци.

Какви точно предимства предлагат джобовете? По-долу са няколко предимства при избора на кожен елек с джобове:
•    Създава по-стилен външен вид
•    Позволява ви да съхранявате и пренасяте дребни предмети
•    Осигурява място за затопляне на ръцете ви

#2) Напа кожа

Кожата Napa е характеристика, която трябва да имате предвид, когато пазарувате кожен елек. Всички кожени елеци са изработени от кожа. В крайна сметка използването на кожа е това, което ги отличава от другите видове елеци за носене. Но има различни видове кожа, използвани в тяхната конструкция, един от които е напа.
По отношение на качеството напа кожата превъзхожда всички други видове кожа. Елеците, изработени от напа кожа, са по-меки, еластични и по-удобни от своите колеги. Ако ще си купите кожени елеци, трябва да помислите за избора на такъв, която е изработен от истинска напа кожа поради тези причини.

#3) Качулка

Може да се изненадате да научите, че кожените елеци се предлагат с качулки. Кожените елеци с качулка са изработени от същия кожен материал като другите стилове; те просто имат качулка.
С кожен елек с качулка можете да сте спокойни, знаейки, че ще бъдете защитени от дъжда и стихиите. Не всички кожени елеци имат качулка; някои от тях имат традиционен стил без качулки. Ако обаче планирате да носите кожен елек на открито за дълги периоди от време, може да искате да изберете стил с качулка. Кожените елеци с качулка ще ви предпазват от времето, като предпази главата ви от стихиите.

#4) Ревер на шал

Някои кожени елеци имат ревери на шал. Реверите, разбира се, често се свързват с якета. Те представляват участъци от материал около деколтето, които са сгънати и защитават мястото. 
Кожените елеци с ревери на шал отговаря на своя съименник, като включва ревери на шал. Вместо гладко деколте, страните на деколтето са сгънати. Известни като ревери на шал, те създават по-официален външен вид. Все още можете да изберете кожен елек без ревери. Ако искате да се откроите от тълпата, като същевременно проектирате по-официален външен вид, може да искате да изберете кожен елек с ревери.

#5) Премиум крепежни елементи

Не забравяйте да вземете предвид закопчалките, когато пазарувате кожен елек. Закопчалките са обща част от всички кожени елеци. Независимо дали са изработени от кожа Napa или друг вид кожа, елеците изискват закопчалки.
Повечето кожени елеци имат копчета или цип. Можете да намерите тези крепежни елементи отпред. Типичният кожен елек ще включва колона от копчета или цип отпред. Независимо от вида, крепежните елементи трябва да бъдат изработени от висококачествен материал. В противен случай те могат да се развалят.

Обикновено можете да носите кожен елек със счупен цип или липсващи копчета. С това казано, няма да можете да затворите предната част. Кожените елеци имат закопчалки, за да можете да затворите предната част. След като облечете кожен елек, можете да дръпнете ципа или да закопчаете копчетата. Счупените закопчалки означават, че предната част на коженият елек  ще остане отворена през цялото време.

#6) Квилинг

В зависимост от това кога възнамерявате да го носите, може да искате да изберете елеци от ватирана кожа. Те са подобни на ватирани кожени якета. Както кожените елеци, така и кожените якета се предлагат в ватирани стилове. Квилингът просто се състои от зашита конструкция, която е напълнена с подплата.

Капитонирани кожени елеци — както и ватирани кожени якета — са идеални за по-хладните месеци от годината. С прешиването те предлагат превъзходно ниво на защита срещу студеното време. Елек от ватирана кожа ще изолира тялото ви, така че да губи по-малко топлина. Крайният резултат е по-голяма топлина и комфорт. Ако искате да носите кожени елеци през топлите месеци на годината, обратно, може да искате да избегнете ватирането.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте