Кожени панталони: 7 неща, които трябва да знаетеПопадали ли сте на кожени панталони, когато пазарувате нови дрехи? Те се превърнаха в популярна алтернатива на традиционните панталони. Характеризиращи се с кожена конструкция, те са едновременно меки и издръжливи. Кожените панталони ще ви държат комфортно през целия ден, като същевременно предлагат безброй години употреба и наслада. Има няколко неща, които обаче трябва да знаете, когато купувате кожени панталони.

# 1) Кожен панталон срещу дънки

Повечето кожени панталони могат да бъдат категоризирани като панталони или дънки, в зависимост от стила им. Кожените панталони предлагат по-традиционен стил, докато кожените дънки предлагат по-нов и по-модерен стил. Кожените дънки не са задължително от деним. По-скоро те са проектирани с акцент върху издръжливостта - точно като обикновените дънки.
Както кожените панталони, така и кожените дънки са изработени от кожа. Разликата е, че кожените дънки са по-здрави и издръжливи от своите колеги. Ако ще си купите нов чифт кожени панталони, ще трябва да определите дали панталоните или дънките са подходящи за вас.

# 2) Предлагат се в различни видове кожа

Можете да намерите кожени панталони, налични в различни видове кожа. Някои от тях са изработени от нискокачествена кожа. Други кожени панталони са изработени от висококачествена кожа. Когато е изработена от нискокачествена кожа, можете да очаквате да платите по-малко за чифт кожени панталони.
С това казано ще получите по-добри кожени панталони за парите си, като инвестирате в чифт висококачествени кожени панталони. Кожените панталони от Napa например са изработени от първокласна кожа на напа. Те са по-меки и издръжливи от панталоните, изработени от други, по-нискокачествени видове кожа. Napa не е единственият вид кожа, използван в конструкцията на панталони. Независимо от това, напа се счита за един от най-висококачествените видове кожа в света, което я прави отличен материал за панталони, както и за други кожени облекла.

# 3) Проверете дължината

Не забравяйте да проверите дължината, когато пазарувате кожени панталони. Докато повечето кожени панталони имат цяла дължина, това не важи за всички тях. Кожените панталони се предлагат в различни дължини. В допълнение към цялата дължина можете да намерите кожени панталони с частична дължина.
Чест пример са кожените капри. Капри са по-дълги от шортите, но по-къси от панталоните с пълна дължина. Със своята частична дължина, много жени предпочитат кожени капри пред кожени панталони с пълна дължина през пролетните и летните месеци. Кожените панталони с пълна дължина, от друга страна, са по-добър избор за по-хладните месеци от годината. Те ще покрият всичките ви крака при носене, като по този начин ще ви предпазят от студеното време.
кожени панталони

# 4) Помислете за кройката

Трябва да имате предвид кройката, когато пазарувате кожени панталони. Какво точно е кройка? Терминът „кройка“ се отнася до начина, по който чифт панталони са проектирани да се поберат. Той не е същият като размера. Когато става въпрос за кожени панталони, както и за други видове панталони, кройката е начинът, по който те са проектирани да се поберат.
Ако планирате да носите ботуши с тях, може да искате да изберете кожени панталони за ботуши. Кожените панталони за ботуши имат заострено дъно, което става по-широко. Дъното на панталоните е по-широко от останалите кожени панталони. Този дизайн ви позволява да плъзнете кожените панталони по горната част на ботушите си.
Някои от различните кройки, при които се правят кожени панталони, включват следното:
•    Изрязана обувка
•    Спокойно прилягане
•    Широк
•    Кльощава
•    Прав крак
•    Ниско покачване
•    Среден ръст
•    Високо покачване

# 5) Не игнорирайте разтегната кожа

Можете да намерите кожени панталони, налични в еластична кожа. Известни като еластични кожени панталони, те стават все по-популярни през последните години. С опънати кожени панталони ще можете да се движите тялото си свободно, без да изпитвате дискомфорт. Еластични кожени панталони отговарят на съименника си, като се отличават с еластична конструкция.
Еластичните кожени панталони все още се правят предимно от истинска кожа. Те обаче съдържат и малко количество еластичен материал. Този еластичен материал е отговорен за техните разтегливи свойства. Можете да огъвате и дърпате кожените панталони, без да причинявате трайна деформация. Еластични кожени панталони ще запазят първоначалната си форма и размер.
В сравнение с обикновения чифт кожени панталони, еластичните кожени панталони изглеждат почти идентични. Те се предлагат в същите разфасовки и се отличават със същия външен вид. Еластичните кожени панталони са уникални, тъй като съдържат еластичен материал. За сравнение, обикновените кожени панталони са само от кожа.

# 6) Копчета или цип

Когато пазарувате кожени панталони, помислете за стила. Както при повечето други видове панталони, те се предлагат в два основни стила на летене: копчета или цип. Някои кожени панталони имат колона от копчета, докато други имат цип. С копчета или с цип можете лесно да обличате и сваляте кожените си панталони.
Някои хора предпочитат кожени панталони с копчета. Други хора предпочитат кожени панталони с цип. Нито един от тези стилове не е по-добър от другия. В крайна сметка това е лично решение. Независимо от това, трябва да имате предвид стила, когато избирате кожени панталони.

# 7) Потърсете нитове

Трябва да търсите нитове, когато избирате чифт кожени панталони. Какво точно са нитовете и защо са важни? Нитовете са метални крепежни елементи, които подсилват шевовете. Кожените панталони не са изцяло от едно парче кожа. Повечето от тях са направени от множество парчета кожа. Местата, където тези отделни парчета кожа са съединени, са подсилени с метални щракащи копчета, известни като нитове.
Нитовете осигуряват повишена структурна цялост на кожените панталони. Те ще държат шевовете заедно, така че кожените панталони са по-малко склонни да се скъсат. Всички кожени панталони са издръжливи. В крайна сметка издръжливостта е определяща характеристика на истинската кожа. Тези с нитове обаче обикновено са по-трайни от кожените панталони без нитове. Нитовете ще задържат шевовете заедно, което позволява по-голяма трайност.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте