9 съвета за това как да се грижим за бяло кожено якеНе всички кожени якета са кафяви или черни. Докато кафявото е един от най-популярните цветове, в които са направени, можете да намерите кожени якета в безброй други цветове, включително бяло. Белите кожени якета предлагат елегантен и стилен външен вид. Те се предлагат в същите видове истинска, висококачествена кожа като другите кожени якета; те просто са боядисани в бяло по време на производството. Ако мислите за закупуване на бяло кожено яке обаче, трябва да следвате тези 9 съвета, за да се грижите правилно за него.

#1) Съхранявайте извън слънчева светлина

Слънчевата светлина може да влоши повечето дрехи, включително бели кожени якета. Слънчевата светлина съдържа ултравиолетови (UV) лъчи, които допринасят за избледняване. Белите кожени якета могат да избледнеят. Те са по-податливи на избледняване, всъщност, отколкото якетата в други цветове. С течение на времето излагането на ултравиолетовите лъчи на слънчевата светлина може да доведе до избледняване на бялото кожено яке до по-тъмен тон. Все още можете да носите бялото си кожено яке на открито по време на обедните часове, но трябва да избягвате да го съхранявате на пряка слънчева светлина. Вместо това изберете тъмно пространство, в което да съхранявате бялото си кожено яке, като гардероб за палто.

#2) Почистете разливите веднага

Разливите може да се случат, когато носите бяло кожено яке. Независимо дали става въпрос за сода, кафе или друга течност, трябва да я почистите незабавно. Колкото по-дълго едно петно остава не почистено, толкова по-трудно ще бъде да се премахне. Петната са причинени от разлети течности. Тъй като течността, причиняваща петна, седи върху бялото ви кожено яке, тя ще започне да се накисва в порите на якето ви. Това може да направи петното трудно за премахване. Чрез почистване на разливи, когато или малко след като се появят, това няма да бъде проблем.

# 3) Не закачайте крепежните елементи

Трябва да внимавате, когато носите, както и съхранявате бялото си кожено яке. Ако хванете закопчалка, може по невнимание да повредите бялото си кожено яке. Закопчалката може да падне или да разкъса бялото ви кожено яке.
Крепежните елементи се състоят от ципове и копчета. В зависимост от конкретния тип бяло кожено яке, което изберете, то може да има един или повече крепежни елементи. Повечето кожени якета, включително бели кожени якета, имат цип или колона от копчета отпред. С това казано, можете да откриете същите тези крепежни елементи на други места с бяло кожено яке, като джобовете на гърдите или дори маншетите.

#4) Стойте далеч от влагата

Влажността и белите кожени якета не се смесват. Влажността е пара във въздуха. Въпреки че не можете да го видите, винаги има пара във въздуха. Количеството пара във въздуха е представено от нивото на влажност. За да предпазите бялото си кожено яке от оксидативно увреждане, трябва да го държите далеч от пространства и среди с високо ниво на влажност.

Влагата насърчава окисляването. Окисляването е химическа реакция, която включва материал, като кожа, променящ своите физични свойства, когато е изложен на кислород. Тъй като бялото ви кожено яке започва да се окислява, то ще развие жълт оттенък. Няма да можете да премахнете този жълт оттенък. Добрата новина е, че можете да защитите бялото си кожено яке от оксидативни увреждания като постоянно пожълтяване, като го държите далеч от влага.

#5) Изсушете бързо

Вероятно ще има моменти, когато бялото ви кожено яке ще се намокри. Ако се разхождате на открито и започне да вали, например, бялото ви кожено яке ще се намокри. Когато това се случи, трябва да го изсушите възможно най-скоро.
Дъждовната вода не е по-различна от оксидативна идентичност. Той има същия ефект чрез насърчаване на окисляването. Позволяването на бялото ви кожено яке да остане мокро за продължителен период от време ще доведе до оксидативно увреждане. Може да се развие жълт оттенък или дори да се развият петна от плесен. Сушенето на бялото кожено яке възможно най-скоро ще го предпази от оксидативно увреждане.

#6) Изчеткайте мръсотията и праха

Друг съвет за грижа за бяло кожено яке е редовното изчеткване на мръсотията и праха. Независимо от цвета, всички кожени якета могат да привлекат мръсотия и прах. Въпреки това, белите кожени якета обикновено показват мръсотия и прах по-лесно от другите цветове. С белия си цвят, отломките са силно видими. С помощта на четка с мека четина можете да изчеткате мръсотията и праха, за да осигурите езупречен външен вид с бялото си кожено яке.

#7) Използвайте кожен балсам

Трябва да използвате кожен балсам, когато се грижите за бялото си кожено яке. Кожените балсами се състоят от продукти като кремове и лосиони, които са предназначени да хидратират кожата. Те ще запазят бялото ви кожено яке меко и еластично, така че да не изсъхне.
Около веднъж на всеки два или три месеца нанасяйте кожен балсам върху бялото си кожено яке. Докато търкате кожения балсам, той ще хидратира бялото ви кожено яке. След това бялото ви кожено яке ще се чувства по-меко и гладко и ще бъде по-добре защитено от сухота.

# 8) Затворете го

Когато не го носите, опитайте се да придобиете навика да окачвате бялото си кожено яке. Можете да го съхранявате в гардероба си, като го окачите на закачалка за палто. Когато се съхранява на закачалка за дрехи, бялото ви кожено яке ще запази първоначалната си форма.
Хвърлянето на бялото кожено яке на пода може да доведе до деформиране. Тя може да развие постоянни бръчки или да се разтегне на определени места. След като загуби първоначалната си форма, бялото ви кожено яке вече няма да пасва. Затварянето му ще предотврати проблеми като тези, като насърчи запазването на формата.

#9) Тестване на продукти в дискретна област

Винаги тествайте нови кожени изделия в дискретна област на бялото си кожено яке. Можете да използвате вътрешен шев или незабележим ъгъл, например. Докато коженият продукт не причинява обезцветяване или повреда, можете да го приложите върху останалата част от бялото си кожено яке.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте