Как да изберем късо кожено яке?Късото се превърна в един от най-популярните стилове на дамски кожени якета. Подобно на други къси ризи и топове, те се характеризират с къса дължина. Повечето традиционни кожени якета се простират около талията, когато се носят. Късите кожени якета, от друга страна, имат по-къса дължина.
С късата си дължина, късите кожени якета предлагат уникален външен вид. Те се отличават от традиционните кожени якета, като предлагат уникален външен вид. Но не всички къси кожени якета са еднакви. Ако ще си купите късо кожено яке, ще трябва да изберете правилното.

Търсете истинска кожа

Някои къси кожени якета са изработени от истинска кожа, докато други са изработени от изкуствена кожа. Изкуствената кожа, разбира се, всъщност не е кожа. Това е вид синтетичен материал. Повечето изкуствени кожи се състоят от основен плат, който е покрит с подобен на пластмаса материал като поливинилхлорид (PVC). В сравнение с истинската кожа, изкуствената кожа струва по-малко. Но не позволявайте на ниската цена да ви заблуди, че е по-добър избор. Късите кожени якета от естествена кожа почти винаги са по-добър избор от тези от изкуствена кожа.
Истинската кожа се извлича от животинска кожа. Състои се от животинска кожа, като коза или овча кожа, която е обработена и дъбена. С това казано, има различни видове истинска кожа.

Някои от най-често срещаните видове естествена кожа, използвани при изработката на късите кожени якета, включват следното:
•    Напа кожа
•    Еластична кожа
•    Изпрана кожа
•    Восъчна кожа
•    Изпрана и восъчна кожа
•    Винтидж кожа
•    Мека кожа
•    Протрита кожа

Проверете подгъва

Отделете малко време, за да огледате подгъва, когато пазарувате късо кожено яке. Подгъва е най-долният ръб. Всички къси кожени якета, както и традиционните кожени якета, имат подгъв. Подгъвът на късото кожено яке обаче е по-къс.
Късите кожени якета се отличават от традиционните кожени якета по късата си дължина. Повечето от тях ще спрат няколко сантиметра над кръста, когато се носят. Следователно подгъвът ще стои по-високо над тялото ви, което го прави по-видим. Трябва да изберете късо кожено яке с чист, завършен подгъв. Ако подгъвът е разхвърлян или неподдържан, това ще има отрицателно въздействие върху останалата част от външния вид на късото кожено яке.

Придържайте се към класически цвят

За максимална гъвкавост се придържайте към класически цвят. Късите кожени якета се предлагат в десетки цветове. Цветът, разбира се, ще определи дрехите, с които можете да носите късото кожено яке. Ако изберете късо кожено яке в ярък цвят, може да ви е трудно да го включите в тоалетите си. Но ако изберете късо кожено яке в класически цвят като червено, бежово или кафяво, ще можете да го носите в повечето, ако не и във всичките си тоалети.
Имайте предвид, че някои къси кожени якета могат да имат два цвята. Известни като двуцветни късите кожени якета, обикновено имат основен цвят и вторичен цвят. Двуцветните къси кожени якета предлагат забавна алтернатива на едноцветните къси кожени якета, последните от които се отличават само с един цвят. Но ако ще изберете двуцветен стил, ще трябва внимателно да обмислите цветовата комбинация. И двата цвята в двуцветно късо кожено яке трябва да преливат един в друг. Ако се сблъскат, двуцветното късо кожено яке може да не успее да създаде стилен външен вид.

Дамско късо кожено яке

Помислете за дължината

Трябва да имате предвид дължината, когато пазарувате късо кожено яке. Всички къси кожени якета са по-къси от традиционните кожени якета. В крайна сметка късата дължина е това, което ги отличава от традиционните кожени якета. Но все още можете да намерите къси кожени якета с различна дължина.

Проверете крепежните елементи

Винаги проверявайте закопчалките, преди да купите късо кожено яке. Подобно на традиционните кожени якета, късите кожени якета имат закопчалки отпред. Някои от тях са с копчета отпред, а други се закопчават с цип. Копчетата и циповете са закопчалки. Когато се поставят отпред на късо кожено яке, те предлагат средство за отваряне и затваряне на късото яке.
Някои жени предпочитат якета с цип. Циповете са лесни за използване и осигуряват по-голяма топлина от копчетата. Но все още има причини да изберете късо кожено яке с копчета отпред. Копчетата предлагат по-класически външен вид и не е нужно да се притеснявате, че копчетата ще се закачат. Независимо от това, трябва да изберете късо кожено яке с предпочитания от вас тип закопчалка.

Подплата срещу без подплата

Късите кожени якета се предлагат със и без подплата. Подплатата е слой плат, който се добавя към вътрешността на якето. Късите кожени якета все още са изработени от кожа. Ако обаче имат подплата, те ще имат още един слой, зашит във вътрешността.
С подплата късите кожени якета обикновено са по-топли. Подплатата ще създаде допълнителен слой изолация, който предпазва горната част на тялото ви от студеното време. Ако планирате да го носите през зимата, може да изберете късо кожено яке с подплата. За други сезони може да изберете късо кожено яке без подплата.

Вземете точния размер

Не на последно място, уверете се, че сте избрали късо кожено яке в правилния размер. Не искате да се окажете с късо кожено яке, което е твърде голямо или твърде малко за вашето тяло. Ако не пасва, може да изглежда неудобно при носене и дори може да причини дискомфорт.
Можете да изберете късо кожено яке в правилния размер, като го поръчате тук в Mall112.com. Предлагаме къси кожени якета в различни размери, така че да пасват перфектно на тялото ви.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте