Как да изберем велурено кожено якеТърсите ли да си купите велурено кожено яке? Както всички кожени якета, те предлагат вечен стил. Можете да носите велурено кожено яке безброй години, като се възползвате от стилния му външен ви удобната и издръжлива конструкция. Велурените кожени якета обаче предлагат модерен поглед върху тази иначе класическа форма на връхни дрехи. Когато пазарувате велурено кожено яке, има няколко неща, които трябва да търсите.

Какво е велурено кожено яке?

Велурено кожено яке е вид кожено яке, което има слой от велур. Велурът обикновено е от  върху външната страна на якето. Велурените кожени якета са изработени от традиционна, истинска кожа; те просто имат слой велур върху истинската кожа.
Много хора приемат, че велурът е същото като кожата. Въпреки че и двете се състоят от животинска кожа, те са два различни вида тъкани. Велурът е тънка и размита материя, която идва от долната страна на животинската кожа. За сравнение, кожата е по-дебела и по-малко размита тъкан, която идва от външния слой на животинска кожа. Велурените кожени якета са изработени от двете материи. Те са от естествена кожа със слой велур.

Висококачествена кожа

Ако ще купувате велурено кожено яке, трябва да вземете предвид вида кожа, от която е направено. Велурените кожени якета не са изработени изключително от велур. Въпреки че имат слой от велур, те са изработени от истинска кожа. Като се има предвид това, някои велурени кожени якета са изработени от по-качествена кожа от други.
Ще получите повече полза, както и стойност, от велурено кожено яке, изработено от висококачествена кожа. Висококачествената кожа е по-мека, еластична и по-издръжлива от нискокачествената кожа. Можете да намерите велурени кожени якета от напа кожа, например. По отношение на качеството, напа кожата е на първо място. Счита се за най-висококачествения вид кожа на пазара, което го прави отличен избор за велурени кожени якета.

Универсален стил

Освен висококачествена кожа, трябва да изберете велурено кожено яке в универсален стил. Има различни стилове велурени кожени якета. Biker, например, е стил, който е синоним на якета за мотоциклети. Не е задължително да карате мотоциклет, за да носите велурено кожено яке в стил байкер. По-скоро велурените кожени якета в байкерски стил могат да се носят от всеки благодарение на тяхната гъвкавост.
Като алтернатива може да искате да изберете стил блейзър. Велурените кожени блейзъри също са универсални. Както може би знаете, блейзърът е полуофициално яке. Това е по-малко официално от сако за костюм, но по-официално от спортно палто. Някои блейзъри са изработени от памук или вълна. Други блейзъри са изработени от велур. Независимо от това, велурените кожени якета в стил байкер и блейзър са универсални. Не можете да сбъркате с нито един от тези стилове.

Кохезивна цветова комбинация

Когато избирате велурено кожено яке, уверете се, че има сплотена цветова комбинация. Велурените кожени якета често имат няколко цвята. Докато някои от тях имат само един цвят, други имат два цвята. Вторите обикновено включва основен цвят, както и вторичен цвят. Ако ще закупите велурено кожено яке с множество цветове, ще трябва да се уверите, че цветовете са сплотени и по друг начин не се сблъскват един с друг.
Сплотена цветова комбинация означава, че цветовете във велурено кожено яке се преливат естествено. Има определени цветове, които се сблъскват един с друг. Ако велурено кожено яке има контрастиращи цветове, може да изглежда неудобно, когато се носи. Можете да избегнете този проблем, като изберете велурено кожено яке с комбинирана цветова комбинация.

Популярните цветови комбинации за велурени кожени якета включват следното:
•    Кафяв и тъмносин
•    Черно и бяло
•    Червено и бяло
•    Сиво и черно

Велурено яке

Функционални джобове

Друга особеност, която трябва да търсите при избора на яке от велур, са функционалните джобове. Джобовете са безценна характеристика. Като за начало, те ще ви осигурят място за съхранение и пренасяне на дребни предмети. Можете да използвате джобовете на велурено кожено яке за безброй предмети, като ключове за кола, пари в брой и дори вашия смартфон. Можете също да използвате джобовете, за да стоплите ръцете.
Вероятно ще носите велурено кожено яке, когато навън е студено. Въпреки че могат да се носят през цялата година, велурените кожени якета предлагат най-голяма полза през по-хладните месеци на годината. Ако приемем, че вашето велурено кожено яке има джобове, можете да поставите ръцете си вътре в джобовете, за да са топли. Но за да се възползвате от тези предимства, трябва да изберете велурено кожено яке с функционални джобове.

Премиум копчета

Не забравяйте да проверите копчетата, когато избирате яке от велур. Всички велурени кожени якета имат копчета отпред. Качеството на тези копчета обаче може да варира.
Евтините копчета са по-склонни да се повредят, отколкото първокласните копчета. Ако изберете велурено кожено яке с евтина пластмаса, копчетата може да не издържат. Копчетата може да се разхлабят или да паднат напълно. Избирайки велурено кожено яке с първокласни копчета, това не е проблем. Премиум копчета са изработени от висококачествени материали за постигане на дълготрайна конструкция.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте