Как да носим кожен елек през зиматаНе е нужно да чакате топлото време, за да носите кожен елек. Може да са без ръкави, но кожените елеци могат да се носят целогодишно. Можете дори да носите кожен елек през зимата. Благодарение на кожената си конструкция, той ще предложи уникален външен вид, който извежда вашия стил на следващото ниво.

Изберете правилния тип кожен елек

Ако ще го носите през зимата, ще трябва да изберете правилния тип кожен елек. Избягвайте да носите елеци от изкуствена кожа. Вместо това изберете елек от 100% естествена кожа, като овча кожа напа.
Елеците, изработени от истинска кожа, обикновено струват повече от тези, изработени от изкуствена кожа, но повечето хора ще се съгласят, че си струват по-високата цена. Истинската кожа е по-мека и еластична, което я прави по-удобна за носене. Дрехите от естествена кожа също са по-топли от тези от изкуствена кожа. Избирайки елек от естествена кожа, можете да сте спокойни, знаейки, че тя ще стопли горната част на тялото ви.

Ето някои характеристики, на които трябва да обърнете внимание, когато избирате кожен елек, които да носите през зимата:
•    Конструкция от истинска кожа
•    Висококачествени закопчалки отпред
•    Джобове
•    Оразмеряване по мярка
•    Гъвкав цвят, който пасва на вашето облекло

Носете долна тениска с дълъг ръкав

Трябва да обмислите носенето на тениска с дълъг ръкав с коженият си елек. Кожените елеци, разбира се, са без ръкави. Това по същество ги отличава от якетата. Елеците и якетата се класифицират като видове връхни дрехи; единствената истинска разлика е, че елеците са без ръкави, докато якетата имат ръкави. Без ръкави, коженият елек може да ви накара да се чувствате студ през зимата. Лесно решение е да носите дълга тениска с дълъг ръкав с него.
Можете да носите риза с дълъг ръкав под коженият си елек. Това ще покрие ръцете ви, за да ви е по-топло, когато навън е студено. Само не забравяйте да изберете долна тениска с дълга риза, която е малко тънка. Може да не можете да носите дебел пуловер или качулка под коженият си елек. Но вероятно можете да носите тънка памучна риза под коженият си елек.

Затворете предната част

Не забравяйте да затворите предницата, когато носите коженият елек през зимата. Както кожените якета , така и кожените елеци обикновено са проектирани със закопчалки отпред. Някои от тях имат цип отпред, докато други имат колона от копчета отпред. Закопчаването на тези крепежни елементи ще затвори предната част. 

Защо точно това е необходимо?

Ако навън е топло, може да оставите предната част на коженият елек отворена. Отворената предна част ще позволи на топлината на тялото ви да излезе, като по този начин ще ви охлади. Обратно, може да искате да затворите предната част на коженият си елек през зимата. Затвореният фронт ще има обратен ефект. Вместо да позволи на телесната ви топлина да излезе, затворената предна част ще улови телесната ви топлина. Той ще запази топлината на тялото ви в капан в коженият ви елек.

Използвайте джобовете

Ако приемем, че коженият ви елек има джобове, трябва да ги използвате. Някои кожени елеци са без джобове. Други обаче имат два или повече джоба отпред. Джобовете предлагат повече от просто удобно място за съхранение и носене на малки предмети. Със сигурност можете да използвате джобове, за да скриете малки предмети като пари и ключове, но можете също да ги използвате, за да запазите ръцете си топли.
Ако навън е студено, можете да поставите ръцете си в джобовете на коженият елек, за да ги стоплите. Джобовете ще предпазят ръцете ви от студеното време. Винаги можете да носите ръкавици като алтернативно решение, но ако коженият ви елек има джобове, трябва да ги използвате.

Аксесоар с шапка

За да победите зимното време, може да искате да допълните коженият си елек с шапка. Изследванията показват, че до 40% от телесната топлина на средния човек се губи през главата. Все още ще губите телесна топлина през други части на тялото си, но по-голямата част от телесната ви топлина ще се губи през главата ви.

За да сведете до минимум загубата на телесна топлина през главата си, трябва да допълните коженият си елек с шапка. Има безброй различни видове шапки, включително кожени . Кожените шапки се предлагат от същите висококачествени материали от истинска кожа като кожените елеци. Следователно те предлагат сплотен външен вид. Ако ще носите кожен елек, може да искате да я допълвате и с кожена шапка. Комбинацията от кожен елек и кожена шапка ще доведе до сплотен външен вид.

Носете подходящите панталони

Не забравяйте да носите подходящия панталон с коженият си елек. Ако са твърде тънки, може да ви е студено. Тънките панталони предлагат по-малка защита срещу студеното време от по-дебелите, по-топли панталони.
Какъв точно панталон трябва да носите с коженият си елек? Няма да сбъркате с дънки. Милиони мъже и жени носят дънки редовно. Независимо дали е пролет, лято, есен или зима, дънките са универсален избор на панталон. Те са топли, удобни и стилни. Но дънките са само един от многото видове панталони, които можете да носите с коженият си елек. Други видове панталони включват чинос, каки, карго панталони и дори панталони.

Пазете коженият елек на сухо

Друг съвет как да носите кожен елек през зимата е да го поддържате сух. Кожата е порест материал. Подобно на други порести материали, той е в състояние да абсорбира и задържа влагата. Ако оставите коженият си елек да се намокри, ще стане по-студен.
Поддържането на коженият елек сух ще ви помогне да победите иначе студеното зимно време. Ако навън вали, опитайте се да използвате чадър. Ако чадърът не е опция, използвайте кърпа, за да изсушите коженият си елек. Не винаги ще можете да избегнете дъжда, но все пак можете да подсушите коженият си елек с кърпа, ако случайно се намокри.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте