Какво е кожа от овча кожа - Napa?Когато пазарувате втора употреба кожено яке, кожен елек, панталон или друга дреха, трябва да обърнете внимание на вида на кожата, от която е изработена. Не всички кожени облекла са направени от един и същи вид кожа. Има различни разновидности на кожата. Сред най-популярните и търсени е кожата от овча кожа напа. Известна още като кожа от агнешка кожа напа, тя е ценена заради копринено гладката си текстура. Какво представлява овчата кожа напа и как се различава от другите видове кожа?

Преглед на кожата от овча кожа Napa

Кожата от овча кожа Napa е вид първокласна, истинска кожа, която се характеризира с ултра фино зърно. Използва се за направата на много от същите облекла като други видове истинска кожа, както и изкуствена кожа. Кожата от овча кожа Napa просто има ултра фино зърно, което е отговорно за нейните уникални свойства.

Когато разглеждате кожата от овча кожа напа отдалеч, може да предположите, че тя е същата като всички други видове истинска кожа. В края на краищата е трудно да се направи разлика между овча кожа напа и други видове истинска кожа. Само кожата напа от овча кожа обаче има ултра фино зърно. Други видове истинска кожа имат по-едро зърно.

Ето някои общи характеристики на кожата от овча кожа напа:
•    Супер мека и гладка текстура
•    Много гъвкава
•    Премиум, естествена кожа
•    Обикновено дъбена с помощта на хромни соли
•    Класифицирана като пълнозърнеста кожа
•    Развива патина с течение на времето

Произход на кожата от овча кожа Напа

Известен е като „кожа от овча кожа напа“, защото произхожда от град Напа, Калифорния. В края на 1800 г. кожарът Емануел Манасе от The Sawyer Tanning Company създава първата в света кожа от овча кожа напа.
Manasse е пионер в производството на кожа от овча кожа напа. Той е отговорен за създаването на първата кожа от овча кожа напа. През следващите години други производители на кожи и компании се включват, като също произвеждат своя собствена кожа от овча кожа напа. Днес овчата кожа напа се нарежда като един от най-популярните видове истинска кожа на пазара.

Как кожата от овча кожа от Napa се различава от другите видове кожи?

Мислите ли, че кожата от овча кожа напа е същата като всички други видове истинска кожа? Помисли отново. Кожата от овча кожа Napa се класифицира като пълнозърнеста кожа. Следователно, той включва цялото зърно. Кожата от овча кожа Napa има по-фина зърнестност от тази на другите видове кожа. Ултра финото зърно всъщност е това, което отличава овчата кожа от напа. Всички видове естествена кожа имат зърно. Но зърното на кожата от овча кожа напа е много фино.

Благодарение на ултра финото си зърно, овчата кожа напа е невероятно мека и гладка. Има по-гъвкава, по-мека текстура от всички останали видове кожа на пазара. Крайният резултат е по-високо ниво на комфорт за облекла от овча кожа напа.
Други видове кожа могат или не могат да попадат в категорията пълнозърнеста. В допълнение към пълнозърнестата кожа, има коригирана зърнеста кожа. Коригираната зърнеста кожа се подлага на довършителна обработка. По време на производството обикновено се полира или шлайфа, което износва зърното. 

Има и цепена кожа

Разделената кожа е вид истинска кожа, която се състои от кориум. Горното зърно се отделя от кожата, след което кориумът се използва за създаване на цепена кожа. Независимо от това, овча кожа напа се класифицира като пълнозърнеста кожа, докато други видове кожа могат да бъдат класифицирани като коригирана зърнеста или цепена.

Друга разлика между кожата от овча кожа напа и другите видове кожа е животното, от което е направена. Както подсказва името, кожата от овча кожа напа е изработена от овча кожа. За сравнение, други видове кожа обикновено се правят от говежда кожа. Статистиката показва, че близо две трети от цялата истинска кожа на пазара е изработена от говежда кожа. Кожата от овча кожа, от друга страна, представлява само около 13% от цялата истинска кожа на пазара.

Причини да изберете облекла, изработени от кожа от овча кожа Напа

Можете да намерите якета и други облекла от различни видове кожа. Независимо от това каква дреха планирате да закупите обаче, не можете да сбъркате с овча кожа напа.
Няма по-мека кожа от овча кожа напа. Както бе споменато по-горе, кожата от овча кожа напа се определя от зърнистостта си. Има по-фино зърно от всички други видове истинска кожа. Това ултра фино зърно се проявява под формата на супер мека текстура. Ако ви е омръзнало да носите кожени дрехи, които драскат или по друг начин дразнят кожата ви, овча кожа напа може да е отговорът. Това е най-меката и удобна кожа на пазара.

Кожата от овча кожа Napa остарява грациозно с времето. Не се износва. Вместо това овчата кожа напа развива фини нотки на стареене, които я правят особено стилна и привлекателна. Известни като патина, тези нотки на стареене карат кожата на напа да изпъква. Други видове кожа може да не успеят да развият патина. Патините обикновено се свързват с пълнозърнеста кожа. Кожата от овча кожа Napa, разбира се, е вид пълнозърнеста кожа, така че можете да бъдете спокойни, знаейки, че ще произведе патина.

Кожата от овча кожа Napa е лесна за поддръжка.

Не е необходимо да го перете или сушите. Ако се замърси, просто трябва да го почистите на място. Почистването на място ще възвърне първоначалния вид на овчата кожа напа. Вземете влажна кърпа и изстискайте няколко капки мек препарат за съдове върху нея. С помощта на тази кърпа попийте повърхността на вашата кожа от овча кожа напа, докато стане чиста.
От всички различни видове кожи на пазара, нито една не е по-стилна от овча кожа напа. Отличава се с различна текстура. Кожата от овча кожа Napa има ултра фино зърно, което се проявява под формата на гладка и гладка текстура. Ако търсите стилна кожена дреха, която ще вдигне външния ви вид, не можете да сбъркате с дрехи от овча кожа напа.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте