Конвертируеми кожени якета: Всичко, което трябва да знаетеКожените якета са синоним на ежедневно облекло за мъже и жени. Дефинирани от кожената си конструкция, те предлагат уникален баланс на мекота и издръжливост. Кожените якета са ултра меки, но въпреки това са еднакво издръжливи. Няма да намерите тези предимства в много други якета. Когато пазарувате кожено яке обаче, може да откриете, че някои от тях са конвертируеми. Има няколко неща, които трябва да знаете за конвертируемите кожени якета, за да определите дали това е правилният избор за вас.

Какво е конвертируемо кожено яке?

Конвертируемо кожено яке е точно това, което звучи: кожено яке, което можете да конвертирате ръчно. Както е показано на съседните снимки, може да се носи като стандартно кожено яке или кожено яке с качулка.
Конвертируеми кожени якета имат качулка. Ако навън вали, можете да издърпате тази качулка над главата си. Наличието на качулка ще поддържа главата ви суха, като същевременно създава допълнителен слой топлина. С това казано, не е задължително да носите качулката, можете да я премахнете. Конвертируемите кожени якета са конвертируеми в смисъл, че можете да свалите качулката, което води до традиционно кожено яке.

Качулката се намира в горната част на конвертируемо кожено яке. Когато е прикрепен, можете да го издърпате през горната част на главата. Конвертируемите кожени якета просто имат сваляща се качулка. Можете напълно да свалите качулката от конвертируемо кожено яке. Също така ще имате възможност да добавите качулката обратно към коженото яке.

Конвертируеми и не конвертируеми кожени якета: Каква е разликата?

Основната разлика между конвертируеми и не конвертируеми кожени якета е, че първите могат да бъдат преобразувани, докато последните не могат.
Можете да намерите не конвертируеми кожени якета с качулка и без качулка. Повечето от тях нямат качулка. Те се състоят изцяло от горна част на тялото, изработена от кожа. Но има някои не конвертируеми кожени якета с качулка. Те не са толкова често срещани. Независимо от това, някои кожени якета, които не могат да се конвертират, все още имат качулка. Кожени якета, които не могат да се конвертират, с качулка обаче не могат да бъдат превърнати в кожено яке с качулка.

Конвертируеми и не конвертируеми кожени якета обикновено са изработени от един и същ кожен материал. Кожата Napa е популярен материал, от който са направени. Произхождащ от Напа, Калифорния, това е първокласен тип естествена кожа, която е призната за превъзходната си мекота. Независимо дали са конвертируеми или не конвертируеми, якетата от кожа napa са обикновено по-меки от тези, изработени от други видове кожа. Независимо от това, можете да отделите качулката само от конвертируемо кожено яке.

Предимства на носенето на конвертируемо кожено яке

Носенето на конвертируемо кожено яке предлага няколко предимства. Със свалящата се качулка можете да я носите коженото яке целогодишно. По същество якето ще предложи предимствата както на кожено яке с качулка, така и без качулка.
През зимата може да искате да носите конвертируемо кожено яке с прикрепена качулка, така че главата ви да е топла. През лятото, от друга страна, може да искате да свалите качулката, за да се охладите. Само конвертируеми кожени якета ви позволяват да превключите от стил с качулка в без качулка и обратно.

Кожени якета с качулка са стилни. Те изглеждат същите като повечето други кожени якета - с единствената разлика е, че разполагат с подвижна качулка. Ако ви е омръзнало да носите коженото яке ден след ден, може да искате да инвестирате в конвертируемо кожено яке. Това ще ви позволи да смесите вашите тоалети с класическа форма на ежедневно облекло.

Много мотоциклетисти предпочитат да носят конвертируеми кожени якета, отколкото не конвертируеми кожени якета. Ако редовно карате мотоциклет, вероятно знаете колко е важно да покриете главата си. Когато бъдат открити, буболечки и отломки могат да летят в косата ви. Можете да предотвратите това да се случи, като носите конвертируемо кожено яке. Просто дръпнете качулката над главата си, докато карате. След като достигнете целта си и слезете от мотоциклета, сваляте капака.

Как да изберем конвертируемо кожено яке?

Когато избирате конвертируемо кожено яке, уверете се, че е изработено от естествена кожа. Не предполагайте, че конвертируемо кожено яке е направено от истинска кожа, само защото е означено като „кожа“. Някои кожени якета, включително конвертируеми кожени якета, са изработени от изкуствена кожа. Изкуствената кожа е синтетичен материал, изработен от плат, покрит с пластмаса. Може да изглежда като истинска кожа, но не предлага същите физически свойства или предимства.

Трябва също да проверите за шнур. Конвертируемите кожени якета се характеризират с подвижна качулка. Качулката обаче може или не може да включва шнур. Ако качулката има шнур, ще можете лесно да я затегнете или разхлабите, за да постигнете перфектното прилягане.

Конвертируеми кожени якета се предлагат в различни цветове. Някои от тях се отличават с един цвят, като черен или кафяв. Други конвертируеми кожени якета се отличават с два цвята. Тези с два цвята са известни като двуцветни конвертируеми кожени якета. Двуцветното конвертируемо яке обикновено има основен цвят и вторичен цвят, като черно-бяло. Ще трябва да вземете предвид цвета или цветовете, когато избирате конвертируемо кожено яке.

Конвертируемите кожени якета често имат джобове. Ако ще купувате конвертируемо кожено яке, трябва да проверите колко джобове има и къде се намират. С джобовете коженото яке ще ви предложи високо ниво на полезност. Можете да използвате джобовете за пренасяне на дребни предмети, което е особено полезно, ако карате мотоциклет.

Имайте предвид, че някои конвертируеми кожени якета имат подвижни ръкави, също така. В допълнение към качулката, можете да свалите ръкавите. Премахването на ръкавите от конвертируемо кожено яке по същество ще го направи кожен елек. Това е уникална функция, която води до по-високо ниво на гъвкавост. Това са само няколко неща, които трябва да имате предвид при избора на конвертируемо кожено яке.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте