Полезни съвети при избор на кожено якеВисококачественото класическо кожено яке може да ви издържи цял живот, но това е голяма инвестиция. Добрите кожени якета могат да бъдат доста скъпи, така че трябва да сте сигурни, че избирате най-доброто яке за вашия гардероб. Чрез изучаване на най-популярните стилове на коженото яке, избор на подходящ тип кожа на животните и обръщане на внимание на детайлите на якето, вие ще бъдете в състояние уверено да изберете едно вечно яке, което е гъвкаво, съответства на вашия стил и ще изглежда дори по-добре с течение на времето.

1.Съчетаване на вашия стил

Сравнете най-популярните стилове на якета. Боксовите якета, двойните ездачи (наричани още "Schott Perfecto") и мотоциклетните са най-често срещаните класически кожени якета. Най-добрият стил за яке за вас ще бъде този, който отговаря на Вашия вкус. Започнете, като разгледате вариантите на тези три стила. Двойният ездач се счита за класическо американско кожено яке. Макар че варира между различните производители, обикновено има фалцов цип над предната част, широки ревери и изпъкнала яка.

Бомбените якета са с дължина на талията, и имат мека вътрешна облицовка. Облицовката обикновено се простира до яката, така че е тъкан вместо кожа. Те обикновено имат големи джобове и са топли и комфортни. Moto "racer" якетата са най-елегантните кожени якета, с плътна форма и малка или липсваща яка.

2.Избор на перфектната форма

Коженото яке трябва да ви приляга плътно,но не толкова,че да не можете да движите ръцете си.Когато пробвате якето си,не забравяйте да носите типа дреха,който ще носите под него в нормален вид. Това ще ви помогне да се уверите, че има достатъчно място в якето. Прегърнете се и вдигнете ръцете си над главата за да сте сигурни, че можете да се движите удобно, без да дърпате твърде много гърба на якето. Уверете се, че сте проверили дължината на ръкава на якето. Вие ще искате ръкавите на вашето яке да спрат точно преди или на китките. Те не трябва да се разпростират над ръцете ви.

3.Избор на цвят

Придържайте се към черно или кафяво. Разбира се, цветът, който избирате, зависи от личните ви предпочитания. Просто имайте предвид, че черното и кафявото са най-разнообразните цветове и ще скрият несъвършенствата и белезите по-добре от цветното яке. Ако искате да носите коженото си яке с рокля, помислете за „мото яке" в черно или кафяво.

4.Избор на подходяща кожа

Телешката е една от най-често срещаните и достъпни видове кожа,използвана за кожени якета. Отначало е много твърда, но докато носите якетата, ще станат по-меки и по-гъвкави. Ако искате яке, което е трайно и осигурява максимална защита,телешката кожа е най-добрият избор. Свинската и Бизонската кожа имат сходни качества с телешката. И двете са много издръжливи.

Агнешката кожа е мека, еластична и лека, което означава, че можете да я носите през цялата година. Агнешките якета са по-скъпи от телешките или конските. Купете си яке от агнешка кожа, ако сте готови да похарчите малко повече пари и ако искате по-мека кожа.Агнешката кожа е популярна, тъй като е изключително лека и удобна, но това също я прави по-склонно към разкъсване. Обмислете какъв тип дейности ще правите, когато носите такова яке, за да определите дали агнешкото е най-добрият избор за вас.

Вземете велурено яке, ако предпочитате по-кадифена текстура. Велурът е направен от долната страна на кожата на животното и е по-тънък и по-деликатен от лицевата. Велуреното яке обикновено се изработва от козя или агнешко кожа, която е по-мека, а козята е по-трайна. Имайте предвид, че ако изберете велур, никога не трябва да го оставяте да се намокри. Той изсъхва изключително трудно.

5. Погледнете внимателно шевовете.

Можете да разберете много за качеството на якето, като разгледате шева, както отвътре, така и отвън. Има ли свободни краища по конеца? Конецът изглежда ли тънък в областите? За да установите дали якето е с добро качество, не забравяйте да търсите гъст и равномерен шев в якето.

6.Обърнете внимание на подплатата

Кожените якета с по-ниско качество имат тънка или евтина синтетична подплата. Този тип подплата е по-вероятно да се разкъса и да бъде по-малко дишаща. Висококачествените якета имат две отделни подплати - едната на тялото и другата в ръкавите. Подплатата на тялото трябва да бъде дебела и памучна или висококачествена синтетична тъкан, а ръкавите да имат мека, копринена подплата.

Свързани статии:


  • Публикувано от:
  • |
  • Публикувано на: 2021-03-13

Кожените якета не са спирали да бъдат актуални!


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте