Стандартни и еластични кожени якета: Каква е разликата?Чували ли сте за стречирани кожени якета? Ако е така, може би се чудите как се различават от стандартните кожени якета. Можете да намерите кожени якета в десетки стилове, шарки и цветове. Като се има предвид това, повечето от тях могат да бъдат класифицирани като стандартни или опънати в зависимост от материала, от който са направени. Еластични кожени якета все още се предлагат в много от същите стилове, шарки и цветове като техните стандартни колеги, но те се отличават с различна конструкция, която ги отличава от стандартните кожени якета.

Какво е стандартно кожено яке?

Стандартното кожено яке е традиционна форма на връхни дрехи, състояща се от естествена кожа. Истинската кожа, разбира се, е мек, но издръжлив материал, състоящ се от животинска кожа. Всички стандартни кожени якета са изработени от този материал.
Има различни видове естествена кожа. Някои видове естествена кожа са изработени от овча кожа, докато други са от еленова или кравешка кожа. Независимо от това, стандартните кожени якета са изработени изключително от истинска кожа, която идва от кожа на животни. Животинската кожа е дъбена и обработена, след което се използва за производство на стандартни кожени якета.

Какво е стреч кожено яке?

Въз основа на външния си вид, еластичните кожени якета обикновено приличат на стандартни кожени якета. И двете се състоят от дреха за горната част на тялото-обикновено с ръкави-която се носи върху риза и други дрехи за горната част на тялото. Разликата е, че еластичните кожени якета са изработени от стреч кожа.
За да разберете по-добре разликите между стандартните кожени якета и еластичните кожени якета, трябва да се запознаете с термина „еластична кожа“. Еластичната кожа все още се счита за истинска кожа; той просто съдържа един или повече други материали, които го правят по-еластичен.

Разлики между стандартни и стреч кожени якета

Стандартните кожени якета са изработени изключително от естествена кожа, докато еластичните кожени якета са от естествена кожа заедно с един или повече еластични материали. Еластичен велур, например, често се използва в стречирани кожени якета. Еластичният велур е добавен към задната, вътрешната част на естествената кожа. Еластичният велур, разбира се, е еластичен материал. Можете да го огънете и издърпате, а след като го освободите, стреч велурът ще се върне към първоначалния си размер и форма.

Други видове якета от стреч кожа могат да съдържат полиестер. Подобно на стреч велур, полиестерът е еластичен материал. Използва се за повишаване на еластичността на различни материали, включително кожа. Полиестерът може да бъде добавен към задната, вътрешна част от естествена кожа, за да стане по-еластична. Има много различни видове опъната кожа, но всички те съдържат един или повече еластични материали, които се използват заедно с истинска кожа.

кожени якета женски

Предимства на избора на кожено яке с опъване

Тъй като приличат на стандартни кожени якета, може би се чудите какви предимства предлагат разтегнатите кожени якета. В крайна сметка няма как да сбъркате с висококачествено кожено яке. Независимо от това, изборът на стречирано кожено яке може да се окаже полезен по няколко причини.

Еластичните кожени якета са по-подходящи от стандартните кожени якета. С други думи, те седят по-близо до тялото ви, когато се носят. Еластичните кожени якета не са торбести, нито пък стоят свободно. Със своята подходяща форма те седят сравнително близо до тялото ви.

Не можем да говорим за ползите от избора на кожено яке с опъване, без да споменем неговата мека и еластична текстура. Всички форми на кожа са меки. В края на краищата кожата е получена от дъбена и обработена животинска кожа, която е естествено мека. Еластичните кожени якета обаче обикновено са по-меки от стандартните кожени якета.
Тъй като са естествено еластични, еластичните кожени якета са по-прощаващи по отношение на техния размер. Дори докато растете, трябва да можете да продължите да носите еластично кожено яке. Всички еластични кожени якета съдържат еластичен материал. В резултат на това те ще се разширяват с тялото ви, като същевременно предлагат подходяща за конструкцията.

Възможностите са безкрайни при избора на еластично кожено яке. Не сте ограничени до основни стилове. Докато еластичните кожени якета се предлагат в основни стилове, те се предлагат и в много други стилове. Можете да намерите двуцветни стречирани кожени якета, например, които се отличават с два различни цвята. Можете също така да намерите стречирани кожени якета в байкърски или авиационни стилове.

Съвети за носенето на еластично кожено яке

Когато носите еластично кожено яке, не забравяйте да изберете подходящи дрехи. Цветът на панталоните ви, например, трябва да е с цвета на еластичното ви кожено яке. Не е задължително да са в същия цвят като вашето еластично кожено яке. Но панталоните ви трябва да имат цвят, който да комплиментира вашето еластично кожено яке.

Не всички еластично кожени якета са еднакви. Ако планирате да закупите еластично кожено яке, трябва да отделите време, за да изберете правилното. За начало, уверете се, че е изработена от естествена кожа, а не от изкуствена кожа. Някои еластични кожени якета са изработени от естествена кожа. Други обаче са изработени от изкуствена кожа. Ще получите повече полза от последния тип.

Имайте предвид, че еластичните кожени якета първоначално произведени, може да се почувстват донякъде сковани. Новоизработените еластични кожени якета не са непременно твърди или груби. Независимо от това, те ще станат по-меки, колкото повече ги носите. Ако ще купувате еластично кожено яке, може да искате да го носите вкъщи за един ден, така че да омекне. Това ще направи новото ви еластично кожено яке по-меко и по-удобно.

В заключение

Кожените якета могат да бъдат определени като стандартни или разтегателни, в зависимост от начина на изработка. Стандартните кожени якета са изработени изключително от естествена кожа. За сравнение, еластичните кожени якета са изработени от естествена кожа с еластичен материал.
Те могат да изглеждат еднакво, но стандартните и еластични кожени якета са конструирани по различен начин. Само еластични кожени якета са изработени от еластичен материал. Наличието на този еластичен материал е това, което ги отличава от стандартните кожени якета.

Свързани продукти:

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте