Аксесоарите, като начин за коригиране на фигуратаВ гардероба на всяка жена трябва да има богат арсенал, както дрехи за всеки повод, така и аксесоари. Понякога служейки като украса, понякога изпълняват различни функции в гардероба, аксесоарите са многообразни и красиви.

Освен прякото назначение (което е очевидно за чанти и шалове), аксесоарът носи семантична роля. Той създава изображение, украсява и допълва дрехите.

Аксесоарите могат да помогнат за коригирането на някои недостатъци на фигурата. С тях може да се постигне много, но може и при грешен избор да представи в недобра визия. Затова обърнете внимание на правилно подбраните аксесоари:
  • Аксесоарите за корекцията на фигурата са най-често колани, чанти и шалове.
  • Тънки и дебели, широки и тесни, семпли и декориращи, малки и големи, могат много да променят излъчването.

Ако искате да увеличите визуално, трябва да заложите на малки чанти, тънки тесни шалове, малки орнаменти. Твърде големите неща на пълна фигура изглеждат смешни, особено при нисък ръст. За да определите правилно "размера", може да използвате визуално разделяне на три хоризонтални части. Размерът на шал и чанта не трябва да надвишава две трети, ако искате да настроите общата цифра.

За слабите жени широк колан, изработена от мека, лесно драпираща тъкан е чудесен избор. Орнаментите могат да бъдат комбинирани с цялостния стил на облеклото. Ако трябва да обърнете внимание на деколтето и размерът на гърдите не е толкова голям, колкото искате, може да поставите колие с висулка. Този метод ще привлече вниманието, без да натрапва за излишност. Медальонът трябва да е обемист, например под формата на капка.

Проблемът с високите дами или ниските момичета е доста трудно да се коригира. Ако не искате да се примирите с него, може да разделите визуално тялото на части с помощта на аксесоари. С висок ръст, имате нужда от широк колан, малка кърпа, фишу или триизмерно украшение на гърдите, което ще отвлече вниманието. При нисък ръст тесен колан и визуалният акцент върху бедрата е добро решение. Аксесоарът се позиционира така, че да е в горната половина на пространството от бедрото до коленете.

Всеки един аксесоар може да добави изисканост, стил и индивидуалност в изображението. Може да е в плюс към цялата визия. Затова е добре да имате от всеки най-подходящият за вашата фигура.

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте