Как да се грижим за коженото си яке?Грижата за коженото яке е важна

С топлите дни, все по-често оставаме коженото яке в гардероба, и скоро ще дойде времето, когато то ще остане там за дълго. Все пак, като всяка дреха, и това има нужда от подходяща поддръжка, за да си запази своята привлекателност и за следващия сезон.

Обикновено кожените якета не трябва да се перат, нито в пералня, нито да се накисват изцяло с препарат за пране. Дори химическото чистене може да повреди повърхността на кожата значително.

Ето няколко идеи от екипа на кожени якета Mall112.com за това как да поддържате коженото си яке в добро състояние за по-дълго време:

Големи проблеми за коженото яке са петната от мазнини (особено ако е светло цветно), петната от химикал и класическите петна от кетчуп или лютеница. Трудно е да се представим как такива петна могат да бъдат изчистени. Също така често кожени якета се повреждат от боя, нанесена на повърхността на кожената дреха. Изброените петна са почти невъзможно да бъдат премахнати.

Как да поддържаме коженото си яке в добро състояние?

За да почистите кожено яке, използвайте кърпа, навлажнена само с вода или вода и почистващ препарат (не избелващ). Леко почистете замърсените области и след това избършете якето със суха памучна кърпа или хавлия. Оставете якето да изсъхне на закачалка с широки рамена, за да не се отпусне кожата в рамената.

Глицерин или воден разтвор с глицерин може да върне блясъка на коженото яке и да поддържате еластичността му. Нанесете глицерина след почистване с влажна кърпа. Можете да използвате и мокри кърпи, стига да не съдържат алкохол.

Коженото яке може да бъде почистено и с кърпа, слабо навлажнена с шампоан. Не забравяйте да почистите и хастара на дрехата, като използвате навлажнена гъба с почистващ препарат или почистващ прах.

Ако коженото яке изглежда захабено, особено на маншетите на ръкавите, около рамената и ципа, можете да използвате крем за обувки, за да тампонирате засегнатите области. Внимавайте обаче при използването на такава боя на яката, за да не зацапате дрехите си.

Много хора предпочитат да купуват боя за кожа и да я нанасят сами върху коженото яке, за да спестят пари от поддръжката. Ако решите да боядисате сами коженото си яке, първо го почистете и нанесете глицерина след като боята изсъхне.

Кожените изделия са практични и издръжливи, но изискват подходяща грижа. Грижата за тях означава любов към себе си!

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте