10 Невероятни факти за модатаВсички ние искаме знаем нещо за модата. Като луди почитатели на тази сфера, сега ви предлагаме 10 фантастични факти, които ще изненадат и благодарение на които ще имате теми за разговор с приятелките. 

Прочетете нататък и ще намерите единадесет невероятни факта за модата, за които вероятно не сте знаели.

 1. Бикини – били забранени от Ватикана

Когато бикините са изобретени за пръв път, това предизвикало гняв по целия свят. Бикините първоначално били забранени в Австралия, Испания, Италия и Белгия, а Ватикана направила официално изявление, че носенето на бикини е грях. 

 2. Цената на дрехите е относително намалена

Благодарение на все по-големия внос и по-добрите начини на производство, вие получавате много повече за парите си в магазини за дрехи сега, отколкото е било, преди десет или двадесет години. 

 3. Един човек изобретил едновременно молив и пола A-силует
В 50-те години на миналия век френската дизайнерка Кристиан Диор създала модната пол молив. 

4. В името на модата китайците ограничавали ръста на краката на децата си
До началото на ХХ век китайските жени превързвали краката на дъщерите си, за да спрат растежа, защото малките крака бяха смятани за красиви. 

 5. Преди години, черни дрехи се носели само при траур
Жените носели черно, когато били в траур и никога по всяко друго време. По времето на Викторината епоха жените носели черни дрехи две години след смъртта на съпрузите си. 

 6. Бикини е кръстен на острова
Човекът, който изобретил бикините, знаел, че това ще предизвика буря и затова ги е нарекъл така в чест на определен остров. Луис Редки е въпросното лице и той нарича бански като остров Бикини Атол, където американците изпитват първата атомна бомба. 

7. Цветът на дрехите ви означава нещо
Въпреки, че днес избираме дрехи във всички цветове, в средновековието цветът на дрехите означавал позиция в обществото. Благородните винаги били в червени одежди; търговците носели зелено, а скромните селянин в кафяв цвят не се осмелили да носите цвят, който не съответства на статута си. 

 8. Южнокорейците имат модна полиция
В правителството на страната имало разделение на полицаи, чиято работа се състояла в определянето дължината на полите на жените. За хванати с къса пола, била налагана глоба или директно отивали в затвора. 

 9. Марк Твен допринесъл закопчаването на сутиен
Марк Твен, по-известен като автор на "Приключенията на Том Сойер", е изобретател на съвременната закопчалка за сутиени, която използваме днес. Той патентовал своето изобретение, озаглавено "Подобряване на регулируемите и подвижни колани за облекло". 

 10. Пола - второто най-старо облекло в света
Полата има дълга история и се смята за второто най-старо облекло в света. Първоначално и мъжете, и жените носели поли.

Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте