Многообразието от дамски обувки като начин на изразяванеДамските обувки са една цяла Вселена. Тяхната пищност, разнообразие и сезонност не познават граници. Модните дизайнери ни изненадват всеки сезон, като добавят по нещо ново.

Дамски обувки има:

  • за ежедневна употреба;
  • за почивка;
  • за ходене сред природата на чист въздух;
  • за бягане;
  • за работа.
Обувките, които се носят за работа и ежедневна употреба - трябва да бъдат възможно най-удобни. За предпочитане с ниски подметки. Тя споделя и сезоните. Ако това са ботуши, те са украсени с различни елементи – връзки, ципове, катарами, брошки или друго. Също така за декорация се ползват вградени козина и декоративни шевове.

През пролетта и есента обувките за всеки ден, също трябва да са практичните с малка височина и квадратна пета. Често такива приличат на мокасини с дълъг език.

Специално внимание трябва да се обърне на обувките - лодки. Те стоят добре под рокли, панталони, поли. Може да имат токчета на различни височини или ниска подметка. Оксфорд затворените обувки с шевове също са много добри. Балетните пантофи за всеки ден много популярни.

За празничен стил винаги се залага на елегантни високи токчета. Такива могат да са затворени на пръстите или обратно отворени и да представят красивия педикюр. Подходящи  модели има дори за най-сложната рокля.
Дамските обувки може да са украсени с катарами и каишки, с дребни камъни, да са изработени от кадифе или сатенен материал. Според дизайна и модела им може да подхождат с панталон, рокля или пола.

За разходка, жените предпочитат ниски, спортни обувки или маратонки. Тези обувки са много удобни, могат да бъдат от кожа или велур, от плат. Хубаво е и когато имат добра кожена подметка, която не създава усещане за запарване.

За горещо време, когато искате да сте боси се предлагат - сандали. Те могат да са за ежедневие, за вечерни дейности, за специални случаи. Някои модели са отрупани от скъпи декорация. Може да имат полускъпоценни камъни, скрепителни елементи или оригинални катарами.

Сред спортните обувки на първо място са маратонките. Модерните модели могат да се носят не само за бягане, но и за ежедневни дейности. Изработени от различни видове материали - кожа, дънки, велур. Те винаги са придружени от меката, анатомична подметка, за максимален комфорт.

За отдих на открито или за разходки извън града, най-добре е да изберете модели с удобна подметка. Сред опциите има спортни обувки или мокасини. В спортните модели се наблюдават някои декорации или изчистен вид. При мокасините декорациите липсват, но това ги прави лесни за съчетаване с ежедневни облекла.

Има много модели дамски обувки. Важно в избора им е да решите, от какво точно се нуждаете, какъв е повода, на който ще ги носите и да решите, каква е целта на този елемент. След това трябва да разгледате коя версия обувки е по-подходяща за изграждане на изображение и да направите идеалния избор.

Пазарувайте не само практично, но и полезно!

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте