Стилове дрехи за мъже - които са и как да избираме"Човек трябва да изглежда така, сякаш е купил дрехите си с интелигентност, спретнато ги е оставил и абсолютно забравил" - цитата на Харди Амис. 
Днес ще говорим за стила и то не кой да е, а стила в дрехи за мъже .Някои си представят стил в много тесен смисъл: панталони, тениска и вероятно чифт обувки.

Но какво всъщност се приема, за моден свят на мъжете, нека ви кажем:

Стилът е сложен образ, обширна концепция, която включва списък с контексти: възраст, лични предпочитания, начин на живот или професия, уместност, функционалност.

Нека да разработим концепцията за стила заедно, така че в бъдеще не само да идентифицираме стилните мъже на улицата или в търговския център, но и да помогнем сами да изградите стилен образ за себе си.

Официален / бизнес / класически стил

Първата асоциация е строг и скъп костюм, нали? Всъщност, това ще бъде за него. Бяла или светла риза, подходящо избрано яке, перфектно нагласени панталони, елегантна вратовръзка и полирани до съвършенство обувки за мъже. 
Сакото и панталоните трябва да съответстват точно на размера и структурата на тялото. Черният е предназначен за тържествени събития, а тъмно синьо и сиво са за по-често носения или бизнес срещи. Акцентите в общото класическо изображение винаги се падат на аксесоари: колан, копчета за ръкавели, часовник, кърпа.

Спортен стил

Любимият стил не само на тийнейджърите, но и на много мъже. Тук всичко е за удобството и разнообразието на външния вид. Мъжкият гардероб не може без спортно облекло. Спортният стил е толкова универсален, че с правилната комбинация от неща, може да се носи, дори за работа.
Обикновено такива дрехи са подходящи за тренировки, вечерни разходки, младежки дейности. Към тях наред с тениска, суитчър, спортни панталони и маратонки, се явява и огромна гама от спортни елементи. Към тях да добавим: якета, анораци, шапки, дънки, ризи, спортни маратонки, обувки и други неща, които са в състояние да се разграничи от сивата маса. 

Необикновен стил

Този стил се появи в средата на миналия век. Той се формира на база темперамент, хобита, условията на труд. Тук дори креативните хора могат да попаднат. Разрешено е всичко, което се смята за удобно.
Тук няма строги граници и този стил се отличава с комбинация от удобство, красота и практичност. Също така е присъщ на комбинацията от няколко стила, например спортен и класически. Така се оказва нещо средно и оригинално.

Романтичен стил

Противно на стереотипите, че само жените могат да си позволят романтичен образ, има много успешни комбинации от мъжки дрехи. Тук липсват стриктни линии и груби черти, които са присъщи за официалната носия. В романтичен образ често различавате детайли, като аксесоари, но те трябва да бъдат в разумни количества. Също така, този стил се характеризира с многослойна и леко небрежна визия. Елементи от романтичен стил са ризи в пастелни нюанси, жилетки, якета, джъмпер с V-образно гърло. Впити тениски, които подчертават широките рамене.

При избора на панталони модели като за езда, а бричове и кожи са най-добре котирани. Можете да вържете шал около врата и да поставите шапка на главата. За избор на обувките са подходящи, както маратонки, така и класически мъжки обувки. Цветът трябва да се разглежда отделно. В романтичното изображение трябва да има цветен контраст.
Друг важен момент е да се създадете акцент върху нещо: нека шалът да е интересен или ризата с декорация или различна от класическата кройка.

Нека да обобщим резултатите

Днес най-често срещаните и интересни стилове, които съвременните мъже харесват са навсякъде около нас. С тях може да въоръжите гардероба и да бъдете изявени и изразителни, всеки ден!
И помнете: "Модата се променя, но истински стил - никога!". Продължете да търсите своя. Успех!

Свързани статии:


Започнете дискусията ...


За да оставите коментар или отговор на публикации, моля Влезте

Оставете първия коментар или оценете статията ...


За да оставите рецензия и да оцените статията, моля Влезте